Foldepropeller

For langt de fleste sejlere vil en investering i en foldepropel fra Flexofold give stor værdi for pengene.

Køb direkte fra Flexofold

Foldepropeller fra Flexofold sælges direkte til bådebyggere, marineservicecentre og private sejlbådsejere over hele verden.

FÅ ET TILBUD

3-Blade Saildrive Folding Propeller 8
 

Hvad er en foldepropel?

En foldepropel passer til stort set alle sejlbåde med en indvendig motor. Du vil derfor kunne se propellerne brugt rundt om i verden af både professionelle sejlere samt fritids-sejlere.

Du vil opleve at en foldepropel er effektiv i både sin aktive og passive form. Dette er på grund af naturlove. 

Når motoren er tændt, og propellen drejer rundt, foldes bladene ud via centrifugalkraften. Det gælder også i meget lave omdrejninger og selv i bak, da centrifugalkraften altid vil være stærkere end vandstrømmene. 

I passiv tilstand, hvor propellen ikke drejer og således heller ikke påvirkes af centrifugalkraften, vil vandpresset derimod folde bladene sammen. Derfor vil du opleve en lav slæbemodstand som gør, at du kan sejle i let luft uden brug af motor.

Det betyder, at foldepropellerne foldes ud af den naturlige centrifugalkraft, når bådens motor er i gang. Så snart motoren slukkes, tvinger trykket fra vandstrømmene bladene tilbage. Derfor er det ikke kun, når motoren er i brug, at en Flexofold foldepropel viser sit værd.

 

Hvorfor skal jeg vælge en foldepropel fra Flexofold?

Vores private bådejere giver os løbende feedback på vores produkter og ideer til at gøre vores propeller endnu bedre i alle slags vand. 

Vores foldepropeller bruges af nogle af verdens største værfter. Her hjælper Flexofold med at udvikle og forfine den optimale propel til deres både - både eksisterende og nye. 

Teknikere og ingeniører har gennem mange år testet, analyseret og verificeret foldepropellerne fra Flexofold. Det er en anerkendelse såvel som en ære, at så mange fagfolk sætter deres lid til os. Med det sagt er det den samme propel, der leveres til verdens største værfter og den, du køber til din egen båd.

Det kalder vi kvalitetskontrol!

 

Foldepropeller til sejldrev

Det store bladareal på en foldepropel til sejldrev er nødvendigt for en kraftfuld ydeevne. Twistet på bladene og den hydrodynamisk form, maksimerer desuden effektiviteten langs hele bladets længde. Dette står i klar modsætning til andre propeller som f.eks. en feathering propel.

 

LÆS MERE OM FOLDEPROPELLER TIL SEJLDREV

2-Blade Saildrive Folding Propeller 8
 

Foldepropeller til aksel

Ser du på profilen eller tværsnittet af vores akselpropeller, ser du en kraftfuld og effektiv bladprofil. Denne vil drive din båd optimalt frem, idet hestekræfterne omdannes til et effektivt tryk som føres ud i vandet. Fortandingen mellem bladene sikrer desuden en synkroniseret åbning og lukning af bladene, mens det veldesignede og smalle propelnav giver en meget lav slæbemodstand.

 

LÆS MERE OM FOLDEPROPELLER TIL AKSEL

3-Blade Saildrive Folding Propeller 8
 

Hvilken propel skal jeg vælge?

Det er et spørgsmål, som ikke er let at besvare.

Det afhænger nemlig af; hvilken sejlbåd du har, motormodellen, gearudvekslingen og ikke mindst - dine personlige præferencer!

Netop derfor har vi et dedikeret team af eksperter, der sørger for at beregne den optimale foldepropel til dine behov, og det er uanset, om der er tale om en 2-, 3- eller endda 4-bladet foldepropel.

Den præcise beregning vil fortælle dig, hvilken propel samt størrelse og pitch, vi anbefaler.

 

Vi hjælper dig gennem hele processen

Hvis du mener, at en foldepropel er det rette valg for dig, eller hvis du gerne vil høre lidt mere om dine muligheder for din sejlbåd, så kontakt Flexofold. 

Det eneste, du skal gøre er, at indsende relevante detaljer om din båd, så laver vi de nødvendige beregninger for den mest ideelle foldepropel til dig, din båd og dit sejlbehov. For at finde oplysningerne vedrørende motormodel og gearudveksling skal du eventuelt have fundet dine papirer på båden frem. 

Informationer som f.eks. gearudvekslingen kan du også finde på informationspladen på selve båden.

 

KØB DIREKTE FRA FLEXOFOLD

Få et tilbud på en Flexofold foldepropel.

 

FÅ ET TILBUD